Величина приказа: Повећај слова Смањи слова Основна величина
петак, 29 септембар 2023

Галерија слика

Улогуј сеОнЛине

Имамо 20 гостију на мрежи

Statistika

Чланови : 137
Садржај : 282
Линкови : 7
Број прегледа чланка : 462515

Prati me

  • Facebook Page: http://www.facebook.com/
  • MySpace: http://www.myspace.com/
  • Twitter: http://twitter.com/
  • YouTube: http://www.youtube.com/

Претрага

Бројач посета

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас136
mod_vvisit_counterЈуче22
mod_vvisit_counterОве недеље419
mod_vvisit_counterПредходне недеље818
mod_vvisit_counterОвог месеца1841
mod_vvisit_counterПредходног месеца12612
mod_vvisit_counterУкупно743342
"Медно детињство" у Сивцу

Пчеларско друштво “Сивац” из Сивца на конкурсу за финансирање еколошких програма и пројеката НВО који је расписала Општина Кула http:http://www.kula.rs/ је добило средства за пројекат под називом “УЛОГА ПЧЕЛА У ЕКО СИСТЕМУ”.Пројекат је замишљен у два дела један је радионица са називом ” МЕДЕНО ДЕТИЊСТВО ” да би други део било одржавање изложбе и трибине.

Уједињене нације прогласиле су 2010. годину за Међународну годину биодиверзитета. Постоји велика потреба едукације грађана и пчелара о вредностима пчела и њихово стимулисање да их гаје и негују, како би обезбедили континуирану пољопривредну производњу и очување биодиверзитета. Текућа година је јединствена прилика за подизање нивоа свести о виталној улози биодиверзитета у одржавању живота на планети Земљи. Унапређење еколошке свести.

Развити еколошку свест деце предшколског узраста о еколошкој вредности пчела. Информисати становништво о значају пчеле у очувању биодиверзитета. Путем наведених активности које су предвиђене пројектом подиже се ниво свести о еколошкој вредности пчела. Чланови пчеларског друштва „Сивац“ 12.11.2010 г. кроз игру, дружење у предшколској установи *ЧУВАРИ ОСМЕХА* у Сивцу разговораће са децом, објаснити им како треба да се понашају у близини пчела и упознати их са начином рада у производњи меда.После разговора са пчеларима у сарадњи са наставним особљем предшколске установе биће организована ликовна радионица „МЕДЕНО ДЕТИЊСТВО“ на тему пчела и пчеларства. Деци приликом посете чланови друштва на поклон донеће сав материјал који је потребан за ликовну радионицу као и мед за потребе предшколске установе и деци појединачно.
25.11.2010 г. У 17 часова у просторији библиотеке у Сивцу ће се одржати други део пројекта изложба ликовних дечијих радова на тему пчела и пчеларства виђено очима деце и трибина која подразумева информисање грађана о вишеструкој користи пчела у очувању биодиверзитеа, пчелињим производима у очувању људског здравља предавач пчелар и лекар пулмолог Видоје Кулић.
Завршни део пројекта је штампање брошуре о значају пројекта у циљу унапређења 
животне средине,о раду пчеларског друштва, пчеларство у функцији заштите животне средине виђено очима деце, медијска презентација пројекта преко локалне радио станице и путем веб страница .

У жељи да следите наш пример координатор пројекта:

председница пчеларског друштва “СИВАЦ”, уредник- модератор СПОС инфо Форума и амбасадор СПОСа
Татјана Мрдак

 

 

 
Copyright © 2023 Пчеларско друштво "СИВАЦ". Сва права задржана. Design by : VAMEDIA