Величина приказа: Повећај слова Смањи слова Основна величина
петак, 01 децембар 2023

Галерија слика

Улогуј сеОнЛине

Имамо 5 гостију на мрежи

Statistika

Чланови : 137
Садржај : 282
Линкови : 7
Број прегледа чланка : 468272

Prati me

  • Facebook Page: http://www.facebook.com/
  • MySpace: http://www.myspace.com/
  • Twitter: http://twitter.com/
  • YouTube: http://www.youtube.com/

Претрага

Бројач посета

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас42
mod_vvisit_counterЈуче17
mod_vvisit_counterОве недеље156
mod_vvisit_counterПредходне недеље833
mod_vvisit_counterОвог месеца42
mod_vvisit_counterПредходног месеца9176
mod_vvisit_counterУкупно754394
План рада П.Д.*Сивац*за 2014 годину

1. Опремање и усељавање у просторију у згради Месне заједнице Сивац,

2. Позвати људе који се баве пчеларством или неком од делатности везаних за пчеларство да се учлане у наше пчеларско друштво јер је чињеница да што будемо бројнији и сложнији имаћемо веће изгледе за бољи рад друштва.

3. Пружити члановима друштва сву потребну помоћ и упутства око регистровања пољопривредних газдинстава, учлањивања у СПОС и СПОВ, регистровање возила за превоз пчелињака,обележавање кошница, итд.

4. Охрабривање, едукација жена о пчеларству као И подршка у циљу популарисања и приближавања пчеларства као једне од могућности запошљавања И самозапошљавања жена из које ће произићи економска незавосност жене.

5. Организовати заједничку продају меда јер са што већом килажом се појавимо на тржишту лакше ћемо доћи до купца и очекивати бољу цену која би пчеларе помогла у и овако тешким годинама.

6. Обезбедити за чланове друштва одређену литературу, часописе, књиге, ЦД_ове из области пчеларства и осталог што је у интересу пчелара и пчеларског друштва а у складу са финансијским могућностима.

7. Организовати заједничку куповину кошница, рамова, воска, погача, средстава против варое и свега осталог што је потребно члановима а у циљу остваривања повољније цене која је још једна од могућности да се пчелари помогну да лакше превазилазе финанцијске потешкоће.

8. Организовати упознавања, дружења, састанке, саветовања, предавања са пчеларским друштвима или удружењима из наше околине и шире као и посете разним пчеларским манифестацијама, сајмовима, итд. у циљу упознавања пчелара са научним достигнућима код нас и у свету.

9. Обратити се Месној Заједници, Општини Кула као и разним организацијама, задругама, приватним предузетницима са територије Општине Кула за донације које би искористили за бољи, савременији рад и усавршавање друштва што ће им наше пчеле вишеструко вратити опрашивањем што ће и њима самим бити велика корист.

10. Учествовати на конкурсима, Општине, Покрајине, Републике. Кроз конкурсе усмерити се на обезбеђивање неопходне опреме за Друштво која би у многоме унапредила, осавременила и олакшала рад како Друштва тако и чланства Опремом као што су :пегла за шећерно медну погачу,  микроскоп...

11. Пратити преко СПОС-а и СПОВ-а које мере предузимају на плану законске регулативе пчеларске делатности у оквиру подстицајних мера очекиваних услова који буду наметани на путу ка ЕУ.

12. Промоција пчелињих производа (мед, полен, прополис, восак, млеч, пчелињи отров)стновништву, ђацима, здравственим радницима, итд.... Уједно спровести акцију уз алармирање за подршку СПОС_а и СПОВ_а да лекари у време грипа уз реченицу:*ВИШЕ ТЕЧНОСТИ ЧАЈА И СУПЕ ПОЈАЧАНЕ ВИТАМИНСКЕ ИСХРАНЕ ВОЋА И ПОВРЋА* саветују употребу пчелињих производа уз БАР један савет *СЛАДИТЕ ЧАЈ МЕДОМ* што би за нас пчеларе имало значај.

13. Узети учешће и покушати дати инструкције за пошумљавање наше Општине медоносним биљем код одређених фондова као што су Завод за изградњу Општине Кула, Покрет Горана, Војводина воде, сколошких покрета итд...

14. Обележавање јубилеја везаних за пчеларско друштво, Општину и наше село као што су:Слава друштва Видовдан 28.јуна, Ивањданско цвеће 6.јула, новогодишње посело, дани цвећа и меда, итд..Где би као учесници и донатори искористили пружену прилику да промовишемо пчелиње производе.

15. Прикупити од пчелара по 2 тегле меда које би искористили за донације као на пример Предшколској установи *Бамби-Чувари осмеха*и *Невен* која је већ постала традиција као и појединцима и организацијама који су помогли друштво својим залагањем, знањем, утицајем, финанцијама јер КО ДАР ДАРУЈЕ ДАР МОЖЕ И ДА ОЧЕКУЈЕ!

16.  У 2014 год. Наставити па и проширити сарадњу са околним информативним центрима у циљу бољег оглашавања, обавештавања околине о пчеларству, нашем постојању, активностима,вредсном раду и залагању итд...

17. Посета нашим немоћним,болесним и старим члановима, гробовима преминулих чланова итд..

Председница пчеларског Друштва Сивац Татјана Мрдак

 

 


Copyright © 2023 Пчеларско друштво "СИВАЦ". Сва права задржана. Design by : VAMEDIA