Величина приказа: Повећај слова Смањи слова Основна величина
недеља, 25 фебруар 2018

Галерија слика

Улогуј сеОнЛине

Имамо 25 гостију на мрежи

Statistika

Чланови : 137
Садржај : 241
Линкови : 7
Број прегледа чланка : 148545

Prati me

  • Facebook Page: http://www.facebook.com/
  • MySpace: http://www.myspace.com/
  • Twitter: http://twitter.com/
  • YouTube: http://www.youtube.com/

Претрага

Бројач посета

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас169
mod_vvisit_counterЈуче124
mod_vvisit_counterОве недеље1758
mod_vvisit_counterПредходне недеље1354
mod_vvisit_counterОвог месеца6095
mod_vvisit_counterПредходног месеца4908
mod_vvisit_counterУкупно290634
МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ПОМЕРАЈМО ГРАНИЦЕ“

Савез пчеларских организација Србије у сарадњи са Новосадским сајмом, уз организациону подршку Друштва пчелара „Јован Живановић“ из Новог Сада, организовао је 10. децембра 2016. године МЕЂУНАРОДНУ КОНФЕРЕНЦИЈУ „ПОМЕРАЈМО ГРАНИЦЕ“ са пратећом изложбом пчеларске опреме у Новом Саду, коју су наши чланови организовано посетили у великом броју.

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ПОМЕРАЈМО ГРАНИЦЕ“

 
ПОСЕТЕ НАШЕ ПРЕДСЕДНИЦЕ ДРУШТВА

Председница Друштва Татјана Мрдак је обавила више посета "Дани села, Дани жита" Крушчић,"Дани крстурске паприке" Руском Крстуру, Пчеларска изложба Лозница, XX дани пчеларства - Суботица.

 
ПОСЕТА КАРАВУКОВУ

На позив пчелара Каравукова 2 августа 2016 наши чланови су присуствовали слави Каравукова.

 
СТУДЕНТКИЊА ВЕТЕРИНЕ И МИ

Уз помоћ председника Друштава / Удружења пчелара и менторску подршку проф. др Наде Плавша са Пољопривредног факултета , департман за ветеринарску медицину у Новом Саду, студенткиња ветеринарске медицине Радмила Кудус кроз теренски рад обавила је узорковање пчела и пчелињег легла на територији Западнобачког округа у склопу писања дипломског научноистраживачког рада на тему „Преваленца паразитских болести одраслих пчела и пчелињег легла варозе и ноземозе на територији Западнобачког округа, Војводина“
У склопу истраживања обавља се општи клинички преглед одабраних кошница из 5 пчелињака са територије сваке општине Западнобачког округа што укључује општине : Апатин, Сомбор, Оџаци и Кула. Након клиничког прегледа друштава вршило се узорковање по 60 одраслих пчела који узорак ће се прегледати на присуство ноземозе у лабораторији Пољопривредног факултета Нови Сад, департман за ветеринарску медицину. Такође узорак обухвата и преглед по 200 ларви трутовског или радиличког легла на присуство пчелињег крпеља вароа деструктор. Истраживање обухвата и анонимно анкетирање пчелара са територије Западнобачког округа на тему присуства тровања и нежељених утицаја појединих врста пестицида на популацију пчела.

Наши чланови који су се одазвали и сарађивали у узорковању на својим пчелињацима су : Татјана Мрдак, Батрић Струњаш, Жељко Микић, Мирослав Делић и Драган Голић.

СЛИКЕ

 
АПАТИНСКЕ РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ

У оквиру 53 Апатинских рибарских вечери, под покровитељством општине Апатин и Туристичке организације Апатин, Друштво пчелара "Дунав" организовало је Саветовање пчелара Западнобачког округа 9. 7. 2016 године, субота, у бањи "Јунаковић" Апатин у оквиру ког су чланови нашег Друштва узели учешће и присуствовали.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 44

Анкета

Да ли користите пчелиње производе?
 

Курсна Листа

Пчеларска прогноза времена

Copyright © 2018 Пчеларско друштво "СИВАЦ". Сва права задржана. Design by : VAMEDIA