Величина приказа: Повећај слова Смањи слова Основна величина
среда, 21 новембар 2018

Галерија слика

Улогуј сеОнЛине

Имамо 6 гостију на мрежи

Statistika

Чланови : 137
Садржај : 251
Линкови : 7
Број прегледа чланка : 187321

Prati me

  • Facebook Page: http://www.facebook.com/
  • MySpace: http://www.myspace.com/
  • Twitter: http://twitter.com/
  • YouTube: http://www.youtube.com/

Претрага

Бројач посета

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас54
mod_vvisit_counterЈуче96
mod_vvisit_counterОве недеље245
mod_vvisit_counterПредходне недеље626
mod_vvisit_counterОвог месеца2631
mod_vvisit_counterПредходног месеца2392
mod_vvisit_counterУкупно335839
СТУДЕНТКИЊА ВЕТЕРИНЕ И МИ

Уз помоћ председника Друштава / Удружења пчелара и менторску подршку проф. др Наде Плавша са Пољопривредног факултета , департман за ветеринарску медицину у Новом Саду, студенткиња ветеринарске медицине Радмила Кудус кроз теренски рад обавила је узорковање пчела и пчелињег легла на територији Западнобачког округа у склопу писања дипломског научноистраживачког рада на тему „Преваленца паразитских болести одраслих пчела и пчелињег легла варозе и ноземозе на територији Западнобачког округа, Војводина“
У склопу истраживања обавља се општи клинички преглед одабраних кошница из 5 пчелињака са територије сваке општине Западнобачког округа што укључује општине : Апатин, Сомбор, Оџаци и Кула. Након клиничког прегледа друштава вршило се узорковање по 60 одраслих пчела који узорак ће се прегледати на присуство ноземозе у лабораторији Пољопривредног факултета Нови Сад, департман за ветеринарску медицину. Такође узорак обухвата и преглед по 200 ларви трутовског или радиличког легла на присуство пчелињег крпеља вароа деструктор. Истраживање обухвата и анонимно анкетирање пчелара са територије Западнобачког округа на тему присуства тровања и нежељених утицаја појединих врста пестицида на популацију пчела.

Наши чланови који су се одазвали и сарађивали у узорковању на својим пчелињацима су : Татјана Мрдак, Батрић Струњаш, Жељко Микић, Мирослав Делић и Драган Голић.

СЛИКЕ

 
Copyright © 2018 Пчеларско друштво "СИВАЦ". Сва права задржана. Design by : VAMEDIA