Величина приказа: Повећај слова Смањи слова Основна величина
петак, 22 фебруар 2019

Галерија слика

Улогуј сеОнЛине

Имамо 21 гостију на мрежи

Statistika

Чланови : 137
Садржај : 276
Линкови : 7
Број прегледа чланка : 200939

Prati me

  • Facebook Page: http://www.facebook.com/
  • MySpace: http://www.myspace.com/
  • Twitter: http://twitter.com/
  • YouTube: http://www.youtube.com/

Претрага

Бројач посета

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас92
mod_vvisit_counterЈуче117
mod_vvisit_counterОве недеље599
mod_vvisit_counterПредходне недеље1096
mod_vvisit_counterОвог месеца3157
mod_vvisit_counterПредходног месеца6467
mod_vvisit_counterУкупно349415
СТУДЕНТКИЊА ВЕТЕРИНЕ И МИ

Уз помоћ председника Друштава / Удружења пчелара и менторску подршку проф. др Наде Плавша са Пољопривредног факултета , департман за ветеринарску медицину у Новом Саду, студенткиња ветеринарске медицине Радмила Кудус кроз теренски рад обавила је узорковање пчела и пчелињег легла на територији Западнобачког округа у склопу писања дипломског научноистраживачког рада на тему „Преваленца паразитских болести одраслих пчела и пчелињег легла варозе и ноземозе на територији Западнобачког округа, Војводина“
У склопу истраживања обавља се општи клинички преглед одабраних кошница из 5 пчелињака са територије сваке општине Западнобачког округа што укључује општине : Апатин, Сомбор, Оџаци и Кула. Након клиничког прегледа друштава вршило се узорковање по 60 одраслих пчела који узорак ће се прегледати на присуство ноземозе у лабораторији Пољопривредног факултета Нови Сад, департман за ветеринарску медицину. Такође узорак обухвата и преглед по 200 ларви трутовског или радиличког легла на присуство пчелињег крпеља вароа деструктор. Истраживање обухвата и анонимно анкетирање пчелара са територије Западнобачког округа на тему присуства тровања и нежељених утицаја појединих врста пестицида на популацију пчела.

Наши чланови који су се одазвали и сарађивали у узорковању на својим пчелињацима су : Татјана Мрдак, Батрић Струњаш, Жељко Микић, Мирослав Делић и Драган Голић.

СЛИКЕ

 
Copyright © 2019 Пчеларско друштво "СИВАЦ". Сва права задржана. Design by : VAMEDIA